Γεώργιος Μολφέτας

¨Το μεγαλύτερο χωριό απ’όσα πήγες κι είδες, η γη πετρώδης και σκληρά παράγουσα νταήδες. Χωριό πολύ φιλότιμο κι ανδρειωμένο μέρος, ο κόσμος τις απόκριες ντύνεται σκουμποέρος…¨

Γεώργιος Μολφέτας

Ξεφάντωσαν οι Διλινάδες στο χθεσινό τους πανηγύρι

                                 DSC07305

Αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα πανηγύρια της σεζόν και παράλληλα το τελευταίο του καλοκαιριού. Το πανηγύρι της Λάμιας στα Διλινάτα συγκέντρωσε και φέτος πλήθος κόσμου από τα περισσότερα μέρη της Κεφαλονιάς.

Ο καιρός ήταν καταπληκτικός και οι διοργανωτές έτριβαν τα χέρια τους από ικανοποίηση, αφού πέρσι την ίδια μέρα φυσούσε πολύ και έβρεχε. Το σήμα κατατεθέν του πανηγυριού είναι το γουρουνόπουλο και κυριολεκτικά χθες δεν έμεινε τίποτε. Η ορχήστρα και το βιολί του Λαμπρογιάννη Πεφάνη ξεσήκωσαν τον κόσμο, που δεν σταμάτησε να χορεύει μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Για πρώτη φορά φέτος χρησιμοποιήθηκε εκτεταμένα ο χώρος στο πάνω μέρος (για όσους γνωρίζουν) προκειμένου να χωρέσει όλος ο κόσμος. Το κέφι στα ύψη και οι… γνωστοί χορευτές της Κεφαλονιάς παρέδωσαν πάλι τα… διαπιστευτήριά τους. Το παρόν έδωσαν ο Δήμαρχος, Αλέξανδρος Παρίσης και ο πρόεδρος της ΚΕΔΗΚΕ, Άγγελος Κωνσταντάκης, τους οποίους φιλοξένησε ο πρόεδρος των Διλινάταν, Βαγγέλης Γασπαράτος. Μια από τις ωραιότερες στιγμές της βραδιάς ήταν τα βεγγαλικά που έπεσαν, τα οποία δημιούργησαν μια εντυπωσιακή κατάσταση στον ουρανό των Διλινάτων. Παραδοσιακά οι Διλινάδες κλείνουν τη σεζόν και χθες το έκαναν με τον καλύτερο τρόπο.

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος /http://efimeridakefalonia.gr/