Γεώργιος Μολφέτας

¨Το μεγαλύτερο χωριό απ’όσα πήγες κι είδες, η γη πετρώδης και σκληρά παράγουσα νταήδες. Χωριό πολύ φιλότιμο κι ανδρειωμένο μέρος, ο κόσμος τις απόκριες ντύνεται σκουμποέρος…¨

Γεώργιος Μολφέτας

Χορός Συλλόγου Απανταχού Δηλινάδων

Άρωμα Δηλινάτων πλημμύρισε την παραδοσιακή μουσική ταβέρνα «Το Μαυρέλι» στην Αθήνα, όπου έγινε ο ετήσιος Χορός του Συλλόγου Απανταχού Δηλινάδων, το μεσημέρι της Κυριακής της 4ης Μαρτίου.

 

Συγχωριανοί, Συμπατριώτες και Φίλοι αντάμωσαν με χαρά, διάθεση για κουβέντα για το χωριό και το νησί μας & πολύ κέφι για χορό που κράτησε έως αργά το απόγευμα.
Δεν έλειψαν, βέβαια, τα πειράγματα –όπως άλλωστε αρμόζει στο επτανησιακό ταπεραμέντο μας- καθώς και τα τσαλίμια στον Μπάλο, και η Δηλινέικη, αέρινη Ρόιδω από το Χορευτικό του Συλλόγου μας.

 

Ο πρόεδρος του συλλόγου, κ. Κουνάδης Φωτεινός στο καλωσόρισμά του ευχαρίστησε ιδιαίτερα τους χορηγούς της Λαχειοφόρου Αγοράς μας∙ φέτος ένιωσαν όλοι τυχεροί !... το τουριστικό γραφείο Etam travel & τη συγχωριανή μας κ. Γασπαράτου Μαρίνα, την Kefalonian Lines & τον εμπορικό διευθυντή της κ. Γεώργιο Βασιλαρά που είναι πάντα κοντά μας, τον κ. Ταβιανάτο Σάββα για τα υπέροχα κρασιά – παραγωγής του – που μας έστειλε, τους συγχωριανούς μας : κ.κ. Ιωάννη Φιλιππάτο, Καλαφάτη Στέφανο, Παυλάτου Δήμητρα, Κουνάδη Χριστόδουλο, Καππάτο Κωνσταντίνο, Τζωρτζάτου Μαριάνθη, Γασπαράτο Ευάγγελο, Κουνάδη Ελένη, Οκτωράτου Χαραλαμπία, το Φαρμακείο «Πολλάτου», τις Ευαγγελία και Μιχαλία Κουνάδη, Ζυγούρη Δήμητρα & Χριστίνα, τις κ.κ. Καρλή Σταματία, Κωστούλη Ορφανή (Aelia), Ορφανού Νατάσσα, Χαραλαμπάκη Πηνελόπη, Ζυγούρη-Παυλάτου Ελένη, μέλος του Δ.Σ., την οποία ευχαριστούμε και για τη φροντίδα της Λαχειοφόρου μας. Ο γαμπρός, μάλιστα, του αείμνηστου, αγαπητού μέλους του συλλόγου μας, Χριστόφορου Γασπαράτου, δώρισε εις την μνήμη του τη μίσθωση ενός λεωφορείου από την Etam travel, για να οργανώσουμε ως σύλλογος μονοήμερη εκδρομή.

Ευχαριστούμε, τέλος, όλους τους συγχωριανούς μας που ήταν κοντά μας και στηρίζουν πάντα τον Σύλλογο & την προσπάθειά μας να διαφυλάξουμε την παράδοση και τον πολιτισμό μας, καθώς και τους εκπροσώπους άλλων Συλλόγων που μας τίμησαν με την παρουσία τους.

Την Πρόεδρο της Αδελφότητας Κεφαλλήνων & Ιθακησίων Πειραιά, κα Μαριολένη Νεοφύτου & τα μέλη του Δ.Σ. Μάκη Αγγελετάκη & Κοκκόση Χρύσα – & γραμματέα του Συλλόγου Πυργιού- καθώς και την ειδική γραμματέα κα Μάχη Αντύπα, τον Αντιπρόεδρο της Κυθηραϊκής Αδελφότητας Πειραιά & Αθηνών κ. Παρίση Δημήτρη, την Αντιδήμαρχο του Δήμου Κορυδαλλού κα Μαρία Διακάτου-Σιταρά, τον Πρόεδρο του συλλόγου Καμιναράδων κ. Ηλία Γαλιατσάτο, τον Γραμματέα του Ριφόρτσο και Συντάκτη της εφημερίδας του Συλλόγου μας κ. Ορέστη Καππάτο, την Πρόεδρο του συλλόγου Μεσοβουνιωτών κα Αντύπα Χρυσούλα, τη Γραμματέα του συλλόγου Φαρσινών κα Βασιλάτου Διονυσία, και φυσικά όλους τους Νέους που είναι η συνέχεια των συλλόγων μας!

Να είμαστε καλά να ανταμώνουμε! Και του χρόνου με Υγεία!

Για το Δ.Σ.
Ρεγγίνα Μπαλτσαβιά