Γεώργιος Μολφέτας

¨Το μεγαλύτερο χωριό απ’όσα πήγες κι είδες, η γη πετρώδης και σκληρά παράγουσα νταήδες. Χωριό πολύ φιλότιμο κι ανδρειωμένο μέρος, ο κόσμος τις απόκριες ντύνεται σκουμποέρος…¨

Γεώργιος Μολφέτας

«Διλινάτα Team» πάμε δυνατά!!! (2ο μέρος)

«Διλινάτα Team» πάμε δυνατά!!! (2ο μέρος)

 

         Το  παιχνίδι του «Κρυμμένου Θησαυρού»  στο οποίο συμμετείχαν τα παιδιά του  Συλλόγου μας  , έφτασε πια στο τέλος του ! Η ομάδα «Διλινάτα Team» κατάφερε , στην παρθενική της εμφάνιση και  με την προσπάθεια όλων,  να φτάσει στην 9η  θέση από το σύνολο των  δεκατριών έμπειρων  ομάδων σε επίπεδο Δημοτικού  Σχολείου  !!! Ο ανταγωνισμός ήταν έντονος και η προσπάθεια των παιδιών μας μεγαλύτερη έναντι των άλλων  αφού επρόκειτο για παιδιά μικρότερων – κυρίως -  ηλικιών  κ με μηδενική εμπειρία!!!        

          Να σημειωθεί ότι ο χρόνος για κάθε συμμετοχή ήταν ελάχιστος , αλλά και αυτό δεν στάθηκε εμπόδιο!!! Κανείς δεν πτοήθηκε , δεν έχασε το κέφι του , δεν έκανε πίσω! Κάθε στιγμή ήταν πρωτόγνωρη για όλους ! Στόχος μας  ήταν η διασκέδαση, η συμμετοχή ,το γέλιο ,  η  συνεργασία , η γνώση , η φαντασία!!!  

Συγχαρητήρια σε όλους!!!

            Στο πρώτο στάδιο , την Παρασκευή 9/2/2018 στις 17:00 ,   οι μικροί μας φίλοι κατέπληξαν τους θεατές και εισέπραξαν θερμά χειροκροτήματα με την συμμετοχή τους στον  Καρναβαλικό Διαγωνισμό Τραγουδιού και Χορού που πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Θέατρο «Κέφαλος» .

             Τα βήματα του χορού ήταν εμπνευσμένα από τον ρυθμό και τα λόγια του τραγουδιού  « Ο άνδρας που θα παντρευτώ» ,  που είχε ακουστεί από την Μάρθα Καραγιάννη στην  ελληνική ταινία του 1968 «Γοργόνες και Μάγκες» (στίχοι : Λευτέρης Παπαδόπουλος , μουσική : Μίμης Πλέσσας)  . Το , δε, τραγούδι που επιλέχθηκε από την ομάδα , ήταν το «Η γυναίκα η μουρμούρα» (στίχοι και μουσική : Βασίλης Τσιτσάνης).

            Στο δεύτερο στάδιο , που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 11/2/2018 στις 11:00 , η «Πηνελόπη» μας αγκάλιασε μετά από χρόνια τον «Οδυσσέα» της…..σε ένα πεντάλεπτο σκετσάκι , τοποθετημένο στην σημερινή εποχή με αρχαιοελληνικά στοιχεία. Ύστερα ακολούθησε το παιχνίδι «Μπούφος» , όπου η ομάδα των Διλινάτων κατέλαβε την δεύτερη θέση!

            Παράλληλα   , στο ισόγειο του Θεάτρου , κάποιοι από τους «καλλιτέχνες» μας φιλοτέχνισαν και στόλισαν μια Βενετσιάνικη αποκριάτικη μάσκα , ενώ ταυτόχρονα , μέλος της ομάδας  σχεδίασε με φαντασία ένα «καρναβαλικό» καράβι. Οι παρευρισκόμενοι διασκέδασαν με χορούς της Αποκριάς από όλη την Ελλάδα αλλά και την Κεφαλλονιά που παρουσίασε στην σκηνή του Θεάτρου ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Μπάλλος»  . Οι δραστηριότητες της ημέρας ολοκληρώθηκαν με δύο ακόμη παιχνίδια : τις μπαλονοδρομίες και την χάσκα.

            Το Σάββατο 17/2/2018 στις 11:00  , στο τρίτο και τελευταίο στάδιο του παιχνιδιού , τα «Διλινάτα Team»  συμμετείχαν στην ποδηλατοδρομία  Προσφοράς και  Αγάπης στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου  .    Μικροί  και  μεγάλοι , με τα ποδήλατά τους , την ομοιόμορφη ενδυμασία τους , την καλή τους διάθεση και σύμμαχο τον καλοκαιρινό καιρό της ημέρας ξεχύθηκαν στους δρόμους του Αργοστολίου με καρναβαλικούς ρυθμούς!!!

 

Η Πρόεδρος του Συλλόγου

Βασιλική Βρεττού