ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ

ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ

 

                Η άνοιξη έχει μπει για τα καλά ! Ανεβαίνει η διάθεση για επαφή με την φύση και άθληση.  Για το λόγο αυτό και ο  Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Διλινάτων αποφάσισε να πάνε τα μέλη του μαζί με τα παιδιά τους έναν περίπατο ως το γειτονικό χωριό των Δαυγάτων. Η εκκίνηση έγινε στις 16:00 ώρα το απόγευμα , το Σάββατο 28 Απριλίου από Λιτρουβιό της Παναγίας ή Μουσείο Λαδιού  , όπου συγκεντρώθηκαν μαμάδες του Συλλόγου μαζί με τα παιδιά τους και τα μικρότερα αδερφάκια τους στα καρότσια ! Με χαλαρό βήμα,  η όμορφη παρέα έφτασε στην πλατεία του χωριού των Δαυγάτων όπου τα παιδιά έπαιξαν ως την ώρα της αναχώρησης. Η επιστροφή έγινε πριν την δύση του ηλίου. Με την πρώτη ευκαιρία , η εξόρμηση θα επαναληφθεί!

 

Η Πρόεδρος του Συλλόγου

Βασιλική Βρεττού

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΙΕΙΝΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΔΙΛΙΝΑΤΩΝ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΙΕΙΝΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΔΙΛΙΝΑΤΩΝ

 

                Την Δευτέρα 7 Μαίου 2018 , μετά από πρωτοβουλία των εκπαιδευτικών του σχολείου,  πραγματοποιήθηκε ενημέρωση για την υγιεινή διατροφή στο χώρο του Δημοτικού Σχολείου από την διαιτολόγο-διατροφολόγο κ.Σπυριδούλα Γεωργακάτου. Με την χρήση διαφανειών , η κ. Γεωργακάτου μίλησε στα παιδιά του σχολείου  για τα οφέλη της υγιεινής διατροφής και της άσκησης για την επίτευξη μιας σωστής σωματικής ανάπτυξης και υγείας. Στο τέλος της παρουσίασής της απάντησε σε ερωτήσεις των μικρών μαθητών και των δασκάλων τους .

                Νωρίτερα , μέλη του Συλλόγου πρόσφεραν στους μαθητές ένα υγιεινό κολατσιό . Ευγενική προσφορά  στο κολατσιό τα ψωμάκια  από τον αρτοποιό του χωριού μας κ. Γιώργο Βικάτο , τον οποίο και θερμά  ευχαριστούμε .

                Στην κ. Γεωργακάτου προσφέρθηκε από τα μέλη του Συλλόγου ένα καλάθι με τοπικά προϊόντα για την αφιλοκερδή παρουσία της .

 

Η Πρόεδρος του Συλλόγου

Βασιλική Βρεττού

«Διλινάτα Team» πάμε δυνατά!!! (2ο μέρος)

«Διλινάτα Team» πάμε δυνατά!!! (2ο μέρος)

 

         Το  παιχνίδι του «Κρυμμένου Θησαυρού»  στο οποίο συμμετείχαν τα παιδιά του  Συλλόγου μας  , έφτασε πια στο τέλος του ! Η ομάδα «Διλινάτα Team» κατάφερε , στην παρθενική της εμφάνιση και  με την προσπάθεια όλων,  να φτάσει στην 9η  θέση από το σύνολο των  δεκατριών έμπειρων  ομάδων σε επίπεδο Δημοτικού  Σχολείου  !!! Ο ανταγωνισμός ήταν έντονος και η προσπάθεια των παιδιών μας μεγαλύτερη έναντι των άλλων  αφού επρόκειτο για παιδιά μικρότερων – κυρίως -  ηλικιών  κ με μηδενική εμπειρία!!!        

          Να σημειωθεί ότι ο χρόνος για κάθε συμμετοχή ήταν ελάχιστος , αλλά και αυτό δεν στάθηκε εμπόδιο!!! Κανείς δεν πτοήθηκε , δεν έχασε το κέφι του , δεν έκανε πίσω! Κάθε στιγμή ήταν πρωτόγνωρη για όλους ! Στόχος μας  ήταν η διασκέδαση, η συμμετοχή ,το γέλιο ,  η  συνεργασία , η γνώση , η φαντασία!!!  

Συγχαρητήρια σε όλους!!!

            Στο πρώτο στάδιο , την Παρασκευή 9/2/2018 στις 17:00 ,   οι μικροί μας φίλοι κατέπληξαν τους θεατές και εισέπραξαν θερμά χειροκροτήματα με την συμμετοχή τους στον  Καρναβαλικό Διαγωνισμό Τραγουδιού και Χορού που πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Θέατρο «Κέφαλος» .

             Τα βήματα του χορού ήταν εμπνευσμένα από τον ρυθμό και τα λόγια του τραγουδιού  « Ο άνδρας που θα παντρευτώ» ,  που είχε ακουστεί από την Μάρθα Καραγιάννη στην  ελληνική ταινία του 1968 «Γοργόνες και Μάγκες» (στίχοι : Λευτέρης Παπαδόπουλος , μουσική : Μίμης Πλέσσας)  . Το , δε, τραγούδι που επιλέχθηκε από την ομάδα , ήταν το «Η γυναίκα η μουρμούρα» (στίχοι και μουσική : Βασίλης Τσιτσάνης).

            Στο δεύτερο στάδιο , που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 11/2/2018 στις 11:00 , η «Πηνελόπη» μας αγκάλιασε μετά από χρόνια τον «Οδυσσέα» της…..σε ένα πεντάλεπτο σκετσάκι , τοποθετημένο στην σημερινή εποχή με αρχαιοελληνικά στοιχεία. Ύστερα ακολούθησε το παιχνίδι «Μπούφος» , όπου η ομάδα των Διλινάτων κατέλαβε την δεύτερη θέση!

            Παράλληλα   , στο ισόγειο του Θεάτρου , κάποιοι από τους «καλλιτέχνες» μας φιλοτέχνισαν και στόλισαν μια Βενετσιάνικη αποκριάτικη μάσκα , ενώ ταυτόχρονα , μέλος της ομάδας  σχεδίασε με φαντασία ένα «καρναβαλικό» καράβι. Οι παρευρισκόμενοι διασκέδασαν με χορούς της Αποκριάς από όλη την Ελλάδα αλλά και την Κεφαλλονιά που παρουσίασε στην σκηνή του Θεάτρου ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Μπάλλος»  . Οι δραστηριότητες της ημέρας ολοκληρώθηκαν με δύο ακόμη παιχνίδια : τις μπαλονοδρομίες και την χάσκα.

            Το Σάββατο 17/2/2018 στις 11:00  , στο τρίτο και τελευταίο στάδιο του παιχνιδιού , τα «Διλινάτα Team»  συμμετείχαν στην ποδηλατοδρομία  Προσφοράς και  Αγάπης στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου  .    Μικροί  και  μεγάλοι , με τα ποδήλατά τους , την ομοιόμορφη ενδυμασία τους , την καλή τους διάθεση και σύμμαχο τον καλοκαιρινό καιρό της ημέρας ξεχύθηκαν στους δρόμους του Αργοστολίου με καρναβαλικούς ρυθμούς!!!

 

Η Πρόεδρος του Συλλόγου

Βασιλική Βρεττού

 

 

 

 

Εορτασμός της 25ης Μαρτίου στο Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο Διλινάτων

 
Εορτασμός  της 25ης Μαρτίου στο Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο Διλινάτων
 
Την Παρασκευή 23 Μαρτίου 2018 , όπως κάθε χρόνο  , γιορτάστηκε η εθνική  εορτή  της 25ης Μαρτίου και ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου στην αίθουσα προβολών του Δημοτικού Σχολείου Διλινάτων . Αρχή έκαναν τα παιδιά του Νηπιαγωγείου με τραγούδια, ποιήματα και χορευτικά . Ακολούθησαν τα  παιδιά του Δημοτικού Σχολείου με ποιήματα , τραγούδια , χορευτικά και ένα σύντομο θεατρικό.
Την Κυριακή 25 Μαρτίου 2018 , ανήμερα της εθνικής εορτής ,   τα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου συνοδεία των δασκάλων τους παρακολούθησαν την λειτουργία στην εκκλησία του Αγίου Ιωάννη , ενώ στην συνέχεια κατέθεσαν στεφάνι στο μνημείο πεσσόντων του χωριού . Η μαθητική παρέλαση στο Αργοστόλι ματαιώθηκε λόγω της κακοκαιρίας.
Να είμαστε όλοι καλά και του χρόνου με υγεία !
Καλό Πάσχα σε όλους!
 
Η Πρόεδρος του Δ.Σ
   Βασιλική Βρεττού
 
 

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

 

ΠΡΟΣ             κ. Πρόεδρο ΚΕ.ΔΗ.ΚΕ                  Άγγελο Κωνσταντάκη

Διλινάτα , 25/2/2018

 

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

 

Το Δ.Σ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Διλινάτων  , μέσω της προέδρου Βασιλικής Βρεττού , θα ήθελε να εκφράσει τις ευχαριστίες του στον Πρόεδρο της ΚΕ.ΔΗ.ΚΕ Άγγελο Κωνσταντάκη και στους συνεργάτες του για την ουσιαστική συνεισφορά και βοήθειά τους στην πραγματοποίηση των  δραστηριοτήτων του Συλλόγου . 

 

Η Πρόεδρος του Συλλόγου

Βασιλική Βρεττού

Φαντασμαγορική Ανάσταση στα Διλινάτα!!!

Για 4η συνεχόμενη χρονιά ο Εξωραϊστικός Επιμορφωτικός Σύλλογος Διλινάτων, πιστός στο ραντεβού του και φέτος το Πάσχα  διοργανώνει την  φαντασμαγορική Ανάσταση με τα εκατοντάδες πολύχρωμα φαναράκια στα όμορφα Διλινάτα... 

Περισσότερα...

Στην κορύφωση του Καρναβαλιού 2018…

Στην κορύφωση του Καρναβαλιού 2018…

 

 

Με κέφι και ρυθμό παρέλασε στο φετινό Καρναβάλι του Αργοστολίου και η ομάδα των Διλινάτων ή αλλιώς  «Διλινάτα Team». Το ωραίο μας γκρουπ κέρδισε τα θερμά χειροκροτήματα και….. χορό με τον Ταλαρά Καρνάβαλο. 

Χορέψαμε, γελάσαμε και διασκεδάσαμε!!!

Μπράβο σε όλους για την προσπάθεια!!!

Χρόνια Πολλά και Καλή Σαρακοστή!!!

Εκ μέρους του Δ.Σ.

      Η Γραμματέας

Άννα Τζωρτζάτου

Χορός Συλλόγου Απανταχού Δηλινάδων

Άρωμα Δηλινάτων πλημμύρισε την παραδοσιακή μουσική ταβέρνα «Το Μαυρέλι» στην Αθήνα, όπου έγινε ο ετήσιος Χορός του Συλλόγου Απανταχού Δηλινάδων, το μεσημέρι της Κυριακής της 4ης Μαρτίου.

 

Συγχωριανοί, Συμπατριώτες και Φίλοι αντάμωσαν με χαρά, διάθεση για κουβέντα για το χωριό και το νησί μας & πολύ κέφι για χορό που κράτησε έως αργά το απόγευμα.
Δεν έλειψαν, βέβαια, τα πειράγματα –όπως άλλωστε αρμόζει στο επτανησιακό ταπεραμέντο μας- καθώς και τα τσαλίμια στον Μπάλο, και η Δηλινέικη, αέρινη Ρόιδω από το Χορευτικό του Συλλόγου μας.

 

Ο πρόεδρος του συλλόγου, κ. Κουνάδης Φωτεινός στο καλωσόρισμά του ευχαρίστησε ιδιαίτερα τους χορηγούς της Λαχειοφόρου Αγοράς μας∙ φέτος ένιωσαν όλοι τυχεροί !... το τουριστικό γραφείο Etam travel & τη συγχωριανή μας κ. Γασπαράτου Μαρίνα, την Kefalonian Lines & τον εμπορικό διευθυντή της κ. Γεώργιο Βασιλαρά που είναι πάντα κοντά μας, τον κ. Ταβιανάτο Σάββα για τα υπέροχα κρασιά – παραγωγής του – που μας έστειλε, τους συγχωριανούς μας : κ.κ. Ιωάννη Φιλιππάτο, Καλαφάτη Στέφανο, Παυλάτου Δήμητρα, Κουνάδη Χριστόδουλο, Καππάτο Κωνσταντίνο, Τζωρτζάτου Μαριάνθη, Γασπαράτο Ευάγγελο, Κουνάδη Ελένη, Οκτωράτου Χαραλαμπία, το Φαρμακείο «Πολλάτου», τις Ευαγγελία και Μιχαλία Κουνάδη, Ζυγούρη Δήμητρα & Χριστίνα, τις κ.κ. Καρλή Σταματία, Κωστούλη Ορφανή (Aelia), Ορφανού Νατάσσα, Χαραλαμπάκη Πηνελόπη, Ζυγούρη-Παυλάτου Ελένη, μέλος του Δ.Σ., την οποία ευχαριστούμε και για τη φροντίδα της Λαχειοφόρου μας. Ο γαμπρός, μάλιστα, του αείμνηστου, αγαπητού μέλους του συλλόγου μας, Χριστόφορου Γασπαράτου, δώρισε εις την μνήμη του τη μίσθωση ενός λεωφορείου από την Etam travel, για να οργανώσουμε ως σύλλογος μονοήμερη εκδρομή.

Ευχαριστούμε, τέλος, όλους τους συγχωριανούς μας που ήταν κοντά μας και στηρίζουν πάντα τον Σύλλογο & την προσπάθειά μας να διαφυλάξουμε την παράδοση και τον πολιτισμό μας, καθώς και τους εκπροσώπους άλλων Συλλόγων που μας τίμησαν με την παρουσία τους.

Την Πρόεδρο της Αδελφότητας Κεφαλλήνων & Ιθακησίων Πειραιά, κα Μαριολένη Νεοφύτου & τα μέλη του Δ.Σ. Μάκη Αγγελετάκη & Κοκκόση Χρύσα – & γραμματέα του Συλλόγου Πυργιού- καθώς και την ειδική γραμματέα κα Μάχη Αντύπα, τον Αντιπρόεδρο της Κυθηραϊκής Αδελφότητας Πειραιά & Αθηνών κ. Παρίση Δημήτρη, την Αντιδήμαρχο του Δήμου Κορυδαλλού κα Μαρία Διακάτου-Σιταρά, τον Πρόεδρο του συλλόγου Καμιναράδων κ. Ηλία Γαλιατσάτο, τον Γραμματέα του Ριφόρτσο και Συντάκτη της εφημερίδας του Συλλόγου μας κ. Ορέστη Καππάτο, την Πρόεδρο του συλλόγου Μεσοβουνιωτών κα Αντύπα Χρυσούλα, τη Γραμματέα του συλλόγου Φαρσινών κα Βασιλάτου Διονυσία, και φυσικά όλους τους Νέους που είναι η συνέχεια των συλλόγων μας!

Να είμαστε καλά να ανταμώνουμε! Και του χρόνου με Υγεία!

Για το Δ.Σ.
Ρεγγίνα Μπαλτσαβιά

 

Εκπαιδευτική Εκδρομή στο Ιόνιο ενυδρείο

Παρ’όλο τις καιρικές συνθήκες, στις 13/2/2018, το Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο Διλινάτων επισκέφτηκε το Ιόνιο Ενυδρείο στο Ληξούρι με συμμετοχή μελών του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων.

 

 

  Οι μαθητές και οι μαθήτριες ξεναγήθηκαν στο χώρο του ενυδρείου, εξερευνώντας διάφορα είδη ψαριών και ναυάγια.  Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με περίπατο στην παραλία και παιχνίδι στην πλατεία Ληξουρίου.

Σελίδα 1 από 3